Home /Storydoc activities /ΦΤΙΑΞΕ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
10 January 2017
ΦΤΙΑΞΕ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Το StoryDoc σε συνεργασία με το πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων Ανοιχτά Σχολεία, τον Οργανισμό Πολιτισμού και Νεολαίας ΟΠΑΝΔΑ και την Περιφέρεια Αττικής οργανώνει σχολή παραγωγής ντοκιμαντέρ μικρού μήκους μέσα από σεμινάρια και εργαστήρια.

Αιτήσεις θα γίνουν δεκτές έως 6 Φεβρουαρίου.

Το πρόγραμμα παραγωγής ντοκιμαντέρ απευθύνεται σε κάθε φίλο του ντοκιμαντέρ ,ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας στο αντικείμενο. Ιδιαίτερα τμήματα θα συγκροτηθούν για νέους (16 – 24 ετών) και για μεγαλύτερους. Η συμμετοχή είναι δωρεάν ενώ παρέχεται δωρεάν κινηματογραφικός εξοπλισμός σε κάθε συμμετέχοντα. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 3 τριήμερα σεμινάρια, το Φεβρουάριο, το Μάρτιο και το Μάιο του 2017.


Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στόχος του προγράμματος είναι να παραχθούν 10 ταινίες μικρού μήκους (διάρκειας 8-15 λεπτών), οι οποίες θα προβληθούν δημόσια στην Αθήνα και σε άλλες 5 πόλεις. Συγκεκριμένα, προβολές θα γίνουν στις πόλεις Μυτιλήνη, Σμύρνη, Τυρ (Λίβανος), Αμάν (Ιορδανία) Ραμάλα (Παλαιστίνη) όπου πραγματοποιείται αντίστοιχο πρόγραμμα με τίτλο Ηοme - NewHome.Ενδεικτικά, μερικά από τα θέματα που θα πραγματευτούν τα εν λόγω ντοκιμαντέρ είναι:

      Η καθημερινότητα των προσφύγων που διαμένουν στους καταυλισμούς ή και σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας του δήμου Αθηναίων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών.

      Η εμπειρία νέων προσφύγων στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

      Πρόσφυγες θύματα ρατσισμού και ξενοφοβίας.

      Πρόσφυγες σε αναζήτηση εργασίας, επαγγελματική κατάρτιση σε ανάπτυξη εργασιακών δεξιοτήτων ή εκμάθηση ελληνικών.

      Η περιπέτεια ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.

      Οικογένειες χωρισμένες από τον πόλεμο και την προσφυγιά και προσπάθειες επανένωσης.

      Ο εθελοντισμός για τους πρόσφυγες (εθελοντές σε ΜΚΟ ή μεμονωμένοι).


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με το StoryDocστο This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , όπου παρακαλούνται να αναφέρουν αν έχουν κάποια εμπειρία με το ντοκιμαντέρ, την ιδέα τους σε μια σύντομη περίληψη όπως επίσης και ιδέες για το πως σκέφτονται να προσεγγίσουν δημιουργικά το θέμα τους.

Εναλλακτικά, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία www.athensopenschools.gr, να στείλουν e-mail στο This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ή να καλέσουν στο 210 5277089, αναφέροντας το ονοματεπώνυμο του ενδιαφερόμενου, τον τίτλο της δράσης, το Ανοιχτό Σχολείο και τα στοιχεία επικοινωνίας. Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ατομικές ή και ομαδικές. Οι ομάδες μπορεί να είναι αμιγώς νέων, μικτές με συμμετοχή και των ενηλίκων (π.χ εκπαιδευτικοί και μαθητές/φοιτητές) ή αμιγώς ενηλίκων.

Αιτήσεις θα γίνουν δεκτές έως 6 Φεβρουαρίου
Στη δράση μπορούν να συμμετέχουν έως και 120 ενδιαφερόμενοι. Όσοι δηλώσουν συμμετοχή, θα ειδοποιηθούν άμεσα για την επιλογή στα σεμινάρια. Όσοι δεν επιλεγούν, θα λάβουν επίσης σχετική ειδοποίηση.

Η δράση Ηοme - New Home θα πραγματοποιηθεί στο Ανοιχτό Σχολείο, 8o Γυμνάσιο/Λύκειο Αθηνών Νικοπόλεως 31-33.

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής των σεμιναρίων
1) 17 Φεβρουαρίου, 16.00 – 20.00
18 και 19 Φεβρουαρίου , ώρες 10.30 – 14.30 και 16.00 – 20.00

2) 31 Μαρτίου, ώρες 16.00 – 20.00 ,
1 και 2 Απριλίου , ώρες 10.30 – 14.30 και 16.00 – 20.00

3) 19 Μαΐου, ώρες 16.00 – 20.00,
20 και 21 Μαΐου, ώρες 10.30 – 14.30 και 16.00 – 20.00

Εξοπλισμός
Στους συμμετέχοντες θα δίνεται προς χρήση πλήρης ψηφιακός εξοπλισμός κινηματογράφησης για τις συγκεκριμένες παραγωγές. Ο εξοπλισμός θα χορηγείται εκ περιτροπής. Κάμερες, που τυχόν διαθέτουν οι συμμετέχοντες, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν.

Εκπαιδευτικό υλικό
Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν δωρεάν βιβλία και εγχειρίδια, καθώς και DVD με επιλεγμένες εκπαιδευτικές ταινίες.

Η δράση με τίτλο Ηοme - New Home υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, μία πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


HOME-NEW HOME a project with the support of the
Anna Lindh Foundation and Goethe Institut


Image